Subscribe:

17/4/15

El club del llibre amb la Care Santos

Un any més El club del llibre ens ha ofert la possibilitat de poder parlar cara a cara amb un escriptor. Aquesta vegada ha estat la Care Santos, una autora fins fa poc només coneguda pels lletraferits més joves.
El presentador va començar l'acte d'aquesta manera:
                              "Catorze premis guanyats en catorze mesos"
Aquesta entrada pot fer-nos pensar en una "Patum" estirada i acadèmica però no és el cas de la Care.  Podriem penjar-li els adjectius de "divertida", "planera", "xerraire"... Però també "molt professional" i "treballadora". Preguntada sobre si seguia un esquema gaire rígid, va fer una comparança amb el món de la cuina: "quan comences a cuinar tens sempre la recepta allà davant, però amb el temps ja no et guies tant per ella sinó per la teva pròpia experiència adquirida, fins que arribes a crear el teu propi fricandó".
Abans de començar una nova novel·la fa una bona feina de documentació, principalment de llibres de memòries. Comentava que amb Habitacions tancades (l'obra que més li ha costat) va estar un any fent recerca. Perquè veieu el seu nivell d'exigència, quan tenia unes tres-centes pàgines escrites va decidir llençar-les perquè no li semblaven prou bones. Sort del seu marit i la seva agent que la van saber aconsellar i la va refer pràcticament tota, amb tan d'èxit que l'any que ve la podrem veure com a minisèrie a la TVE.
Finalment us deixo algunes frases dels seus comentaris:
"el premi són els lectors"(referint-se al Ramon Llull)
"vaig personalment als arxius per trobar allò que NO busco"
"no faig poesia perquè per a mi seria un striptease"
"comences a escriure perquè hi ha alguna cosa que et cal dir i no hi ha ningú que t'escolti"
Sentint aquests comentaris, no us vénen ganes d'agafar qualsevol llibre de la Care Santos i llegir-lo sentint-se una mica còmplice de l'autora?

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada